Jouw hulp bij het uitvoeren van onderzoek en werken met SPSS

SPSS downloaden voor Windows en Mac, gratis SPSS download

SPSS downloaden kan gewoon gratis voor Windows en Mac! Je hoeft SPSS niet te bestellen en hebt geen authorization code nodig. Geen gedoe met DVD's of speuren in winkels, lenen bij kennisen of collega's en ook ben je niet verplicht om in de computerruimte op de universiteit te vertoeven.

Omdat je SPSS gewoon gratis kunt downloaden, gebruik je het overal waar je wilt op je PC, laptop, Mac of MacBook. Lees onze tips om SPSS te downloaden en te installeren op je Windows computer of Mac, zodat je snel aan de slag kunt met je onderzoek en analyses.

Gratis SPSS download

Het is echt waar, je kunt SPSS gewoon gratis downloaden en bovendien is het volledig legaal te gebruiken! De hard- en software maker IBM kocht in 2009 het programma over van een bedrijf met dezelfde naam als het programma: SPSS. Sindsdien wordt het sterk doorontwikkeld en biedt IBM een gratis download aan om het programma uit te kunnen proberen.

Je kunt SPSS gratis uitproberen voor de periode van één maand. Daarna zul je een verzoek krijgen om SPSS aan te schaffen of een authorization code op te geven. Je kan dit natuurlijk helemaal zelf bepalen, gebaseerd op je ervaringen uit de proefperiode. Na het SPSS downloaden kan je alle functionaliteit gebruiken in de gratis proefperiode en kan je een goede afweging maken over de kosten en voordelen die komen kijken bij een aangekochte versie.

Download een SPSS trial versie

De trial versie van SPSS kan je downloaden op de website van IBM, waar SPSS trial versies geschikt voor Windows en MacOS worden aangeboden. De installer van de trial versie is vrij groot, ruim 900MB. Het downloaden kan dus even duren, maar met de snelle internetverbindingen van tegenwoordig heb je de download binnen 10 minuten op je computer. Het is wel een vereiste om je te registreren op de site, zodat IBM ziet dat je oprecht geïnteresserd bent in het gebruik van SPSS.

SPSS via SURFspot bestellen en downloaden

Ben je student en heb je een account op SURFspot gekregen van je opleidingsinstantie? Dan kun je SPSS bestellen en gratis downloaden. Omdat je SPSS download, krijg je ook nog eens korting op de aanschafprijs. Dit neemt niet weg dat een SPSS proefversie downloaden via de site van IBM een slimme actie is: je kunt dan namelijk de volledige versie van SPSS uitproberen en later alsnog bestellen.

SURFspot is een spotgoedkope winkel waar zowel het hoger als het lager onderwijs officiële softwareproducten zoals SPSS kan bestellen. Inloggen is wel verplicht en de login gegevens voor SURFspot zijn alleen verkrijgbaar via je opleidingsinstantie of werkgever. Software zoals SPSS is vaak te downloaden maar ook verkrijgbaar als hard-copy, zodat je altijd een installatiemedium beschikbaar hebt.

SPSS downloaden

Direct SPSS downloaden? Wij helpen je door het proces heen en wijzen je in de juiste richting. De download is niet zo simpel gevonden en er zijn ook registratiegegevens benodigd. Als je de download gevonden hebt, de registratiegegevens ingevuld hebt en het bestand binnen hebt, kun je na het installeren direct aan de slag!

Volledig functionerend

Je kunt een volledig functionerende proefversie van SPSS downloaden via de productsite van IBM, de eigenaar en ontwikkelaar van SPSS.

Downloaden in 5 stappen

  1. Ga naar de website van IBM.
  2. Kies de versie voor Windows of Mac OS X en klik op Continue.
  3. Klik in het blok New visitors op de link Proceed without an IBM ID.
  4. Vul de benodigde gegevens in, reclamemails vanuit IBM en partners kan je uitzetten.
  5. Voltooi de registratie en download het installatiebestand.

Wanneer de download binnen is kun je SPSS installeren en vanaf dan één maand zonder restricties gebruiken.

SPSS installeren

Voor meer informatie over het installeren en opstarten van je SPSS download bekijk je de pagina SPSS Installeren en opstarten.

SPSS handleiding?

Ben je op zoek naar hulp bij SPSS? Wij bieden een online handleiding op de pagina SPSS Handleiding, gratis en overzichtelijk.